Градско позориште Градишка је синоћ извело своју другу премијеру у овој сезони, а ријеч је по први пут о монодрами, која је ауторски пројекат наше колегице из Зрењанина Јелене Кесић.

Представа Ја сам пас и зовем се Салваторе је дирљива и емотивна прича о једном обичном псу мјешанцу, његовом погледу на живот, о псу који се нађе у паклу несретног рата деведесетих, и његовом покушају да схвати зашто људи раде лоше ствари једни другима.

Ова представа говори о односу паса и људи, тој љубави и повезаности, жељи да будемо једни крај других, вези и пријатељству за читав живот. Јелена у улози Салватореа је допрла до срца публике и пробудила дубоке емоције свих нас који имамо, или смо имали неког пса за којег смо се везали у животу. Кроз ову причу о псу, много више сазнајемо о себи самима, о нама људима и нашим тамним странама.

Посебну част нам је учинио писац комада Веселин Гатало, који је својим присуством увеличао сам чин премијере, и који је имао само ријечи хвале за овај наш подухват, те смо добили још једног важног пријатеља нашег позоришта и нашег града, настављајући сарадњу, и у будућности.

Сви ви који нисте били на премијери ове дирљиве и емотивне приче имате прилику да је погледате у суботу 12. јуна, у 20х у малој сали Културног центра.

Scroll to Top