Градско позориште Градишка вас позива на праву „позоришну посластицу“, у уторак 14.12 у 20 х у Културном центру.

За крај ове године угостићемо одличну представу у продукцији Атељеа 212 и Сцене АСМ из Београда, а ријеч је о представи „Аудијенција“ Васлава Хавела у којој играју два веома позната глумца млађе генерације: Миодраг Радоњић ( Јужни Ветар, Убице мог оца, Хотел Београд и др.) и Никола Ракочевић (Бранио сам Младу Босну, Јутро ће променити све, Државни службеник, Певачица и др.).

Комад који је своји премијеру доживео још 1981. године у Атељеу 212 а главне ликове играли су Бора Тодоровић и Петар Краљ, представља политички сатирикон из доба Чехословачке и култа личности. Аудијенција” из 1975. први је Хавелов комад који оживљавају Миодраг Радоњић и Никола Ракочевић.

Ради се о једночинки заснованој на дијалогу између главног лика и његовог послодавца, пивара Сладека, задуженог за шпијунирање свог саговорника. Како је Хавел у време када је написао драму био забрањен писац, дело је извођено кришом, у собама уместо у позоришним просторима. Интригантна прошлост Аудијенције чине је и данас изузетно занимљивом и провокативном. Наизглед обичан, прозаичан, готово пријатељски разговор крије у себи пуно више од пусте размене, скоро па најобичнијих породичних информација, мушких тајни итд. Сам текст на духовит начин проблематизује како се осећају и шта мисле људи који су пристали да неко други размишља уместо њих.

Цијена улазнице у продаји је 15КМ, а на дан извођења 18 КМ.

 

 

 

Scroll to Top