Под покровитељством градоначелника Градишке Зорана Аџића са циљем упознавања најмлађих са позориштем и развијањем културне свјести код младих, Градско позориште Градишка одиграће своју представу “Цврчак и Мрав” у малој сали Културног центра у Градишци ученицима Основних школа са територије града и то по сљедећем распореду:

– понедељак, 26. 09. 2022.  ОШ “Васо Чубриловић”, термини играња (10.45 и 13.45 часова),  уторак, 27. 09. 2022.  ОШ “Данило Борковић”, термини играња (10.45 и 13.45 часова), петак 30. 09. 2022. ОШ “Козарска дјеца”, ОШ “Свети Сава” Дубраве и ОШ “Вук Стефановић Караџић” Турјак, термин играња (12 часова).

У марту смо успјешно реализовали играње представе “Пасторала” за средње школе, па се надамо успјешној реализацији и овог пројекта и сарадњи Градског позоришта Градишка са нашим основним школама. Овај пут представа је намјењена основцима од првог до петог разреда. У октобру ћемо реализовати играња за основне школе у Новој Тополи и Горњим Подградцима

План је да око 1800 ђака погледа нашу представу  Цврчак и Мрав” и да буде одиграно девет представа. Овај пројекат реализујемо са Културним центром уз подршку Одјељења за друштвене дјелатности а уз покровитељство градоначелника Зорана Аџића и помоћ његовог кабинета.

Представа за дјецу “Цврчак и Мрав” је на нашем репертоару од фебруара ове године и одиграна је шест пута. Представу су осмислили, режирали и играју глумци Анандо Ченић и Драгана Илић. Представа је рађена по Езоповој басни, пршти игром, пјесмом и енергијом двоје младих глумаца који на сваком игрању одушеве малишане. У јуну смо наступили у Врбашкој у склопу манифестације “Весела Врбашка”, а јулу ове године наступили смо на фестивалу “Лименка Фест” у Новом Саду гдје смо побрали овације за нашу представу.

Scroll to Top