Градско позориште Градишка је након 13 година рада, по први пут гостовало исту ноћ са двије представе у два различита позоришта, и то у двије различите државе.

У Градском позоришту Јазавац у Бања Луци у суботу 27. 11. 2021. године директор и умјетнички директор нашег  позоришта Драшко Видовић и Адмир Мешић одиграли су представу „Отварач за конзерве“  коју је бањалучка публика одлично прихватила и испратила дуготрајним аплаузима.

Ово је наствак сарадње са нашим колегама из  „Јазавца“ које смо ове године угостили код нас два пута и то са представама „ Мало Благо“ која је одиграна поводом Дана жена и представа за дјецу „ Пут по свијету на тротинету“ која је одиграна 14.07 на Љетној сцени Завичајног музеја.

Исти дан у Народном позоришту Сомбор наше позориште представило се са монодрамом „ Ја сам пас и зовем се Салваторе“ , која је ауторски пројекат наше колегице Јелене Кесић која је премијерно ову представу извела 10. јуна у нашем позоришту. Ово је и прво гостовање у Сомбору са надом  да ћемо наставити сарадњу са овим реномираним позориштем из Србије.

Овај озбиљни умјетнички  и продукцијски напор, иако немамо техничке ни људске ресурсе, успјели смо реализовати на високом професионалном нивоу и тако на најбољи начин представили и свој рад, као и наш град Градишку.

Scroll to Top