Поштовани!
Градско позориште вас позива да у суботу 18. 11 присуствујете културним догађајима којим обиљежавамо годину дана од смрти нашег пријатеља, директора, и колеге Драшка Видовића.


У 18. часова у Изложбеном салону Културног центра биће уприличена изложба под називом ДРАШКО ВИДОВИЋ -“ЖИВОТ НА СЦЕНИ”, у којој ћете имати прилику видјети дио стваралачког опуса Драшка Видовића у протеклих 15. година , а везаних за настанак и развијање нашег позоришта. Он је био оснивач и покретач професионалне позоришне сцене у Градишци, којој је припадао све до своје преране смрти прошле године.
Аутор изложбе је Адмир Мешић ,умјетнички директор Градског позоришта Градишка и дугогодишњи сарадник, пријатељ, и колега Драшка Видовића.

Улаз на изложбу је слободан

 


У 20. часова у склопу обиљежавања годишњице смрти Драшка Видовића биће одиграна представа ” КРОЗ ЖИВОТ СА ВЕЉОМ”, која је уједно и прва реприза ове представе која је настала у копродукцији са Градским позориштем Јазавац из Бања Луке.

Ова кабаретска представа у којој насловну улогу игра Велимир Бланић, а прате га на инструментима уживо четири музичара, од тога два глумца Владимир Ђорђевић и Александар Бланић биће својеврсни “хомаге” Драшку Видовићу,јер су актери представе били дугогодишњи сарадници нашег позоришта и колеге нашег Драшка Видовића.

Улаз на представу: 10 КМ.


Ови културни догађаји које реализујемо у суботу 18.11 , на сјећање на нашег пријатеља Драшка Видовића , су уврштени у манифестацију “ЕВРОПСКА НОЋ ТЕАТРА” који се ту ноћ одвија широм Европе, а наше позориште са још 19. различитих установа у БиХ добило је прилику да буде дио тог пројекта

 

Scroll to Top