Синоћ је у Скупштини града Београда (Стари двор), а у склопу манифестације “Дани Градишке у Београду”, представљен албум “Грађанска Градишка” Завичајног музеја Градишка.

У склопу умјетничког програма наступили су и глумци Градског позоришта Градишка, који су извели кратку представу “Градишка – мали Београд” ,у којој су представили неке од значајних личности нашег града на прелазу између 19. и 20. вијека,као што су Вељко Чубриловић (Ђорђе Јанковић, Васо Видовић (Драшко Видовић) и др. Јово Малић (Адмир Мешић), а улогу крчмарице и наратора играла је Миљка Брђанин. Сценарио и режију потписује Драшко Видовић, а представа је урађена у сарадњи са Завичајним музејом Градишка, а на основу њихове историјске документације из тог периода.

Овом изузетно важном догађају за наш град у Старом двору, присуствовале су многе високе званице из Републике Српске и Србије, а међу њима и Њ. К. В. принц Александар Карађорђевић. Ову кратку представу градишка публика ће имати прилику видјети 24. априла на Свечаној академији поводом Дана Града у Културном центру Градишка у 19 часова.

Scroll to Top