У организацији Културног центра Градишка и Град позоришта Градишка, синоћ је у градишком Културном центру одиграна хуманитарна представа “Кумовање, лудом радовање”.

Приход од продаје улазница намјењен је за лијечење тешко обољеле Ранке Гајић-Савић из Хан Кола код Бањалуке која је обољела од системског еритемског лупуса. Ова тешка болест напада и уништава имуни систем и све органе. Код Ранке су већ страдала оба бубрега, а дјелимично су нападнута плућа, срце и нервни систем.

Ранкина мајка Сњежана Савић, рекла је да је њена кћерка већ три и по године на хемодијализној терапији због и додала да јој је неопходна хитна трансплатација бубрега, за шта је потребно 40 000 евра. Према њеним ријечима , клиници у Француској уплаћено је око 20 000 евра, а исто толико недостаје да би Ранка добила шансу да настави живот поред своје дјеце.

Она је захвалила Културном центру , Град позоришту али и свим људима великог срца који су дошли на хуманитарну представу и истакла да им ова помоћ и подршка пуно значи.

Глумац , Адмир Мешић , рекао је да Град позориште сваку представу коју направи одигра и у хуманитарне свхе и нагласио да је, између осталог , њихова улога али и жеља да помогну онима којима је потребно.

Средства за лијечење Ранке Гајић-Савић могу се уплатити и на рачун:551-720-255-561-84-63 код УНИКРЕДИТ банке а.д. Бањалука са назнаком за “Помоћ у лијечењу Ранке Гајић- Савић”.

Scroll to Top