Представа Кумовање, лудом радовање Град позоришта Градишка  биће одржана сутра, у сриједу 8. аугуста 2018. године са почетком у 20 часова на љетној позорници Завичајног музеја Градишка у оквиру манифестације Градишко љето 2018.

Представа „Кумовање лудом радовање“ је комедија. Двојица пријатеља из дјетињства одрастајући у овом лудом времену одлазе различитим путевима. Дане, професор филозофије, поштен, не сналази се у транзицијском времену и постаје алкохоличар који живи од данас до сутра у својој радионици, опија се и слуша рок.

Радионица и стара кућерина на атрактивној локацији је све што има. Бране, нешколован, сељачина, бизнисмен. Спреман на све, само да се пара дочепа. Иначе Данетов кум. Долази као по ормар, али стварни план је да убиједи кума да прода или мијења своју страћару на атрактивној локацији.

Комедија настаје како из самих ликова тако и из сукоба. Иако наслов звучи „наивно“ прича је веома озбиљна, ововремена. Друштвено је ангажована и указује на озбиљне аномалије друштва. Пуно смијеха, заиста пуно, али и „прст на чело“.

У представи коју режира Златан Видовић играју глумци Град позоришта Градишка Драшко Видовић и Адмир Мешић, улаз на представу је слободан.

Scroll to Top