Градско позориште Градишка почело је са радом на новој представи Емигранти. Комад се припрема према тексту Славомира Мрожека. У представи ће играти глумци Градског позоришта ГрадишкаАдмир Мешић И Драшко Видовић. Режију потписује Златан Видовић.

„У питању је драма о двојици емиграната који су емигрирали из својих држава, један политички емигрант,а други је својевољно отишао да ради у иностранство. Њих двојица станују у оронулом стану, подруму и ту долази до њихових расправа. Бавићемо се тиме зашто људи одлазе из својих земаља и како се боре у туђини и да ли је тамо срећа. Ову представу ћемо радити камерно, први пут, то значи да ће публика бити на сцени заједно са глумцима“ рекао је Златан Видовић, редитељ представе.

Видовић истиче да настоји да уради нешто што публика до сада није имала прилику да види и да их навикава на боље квалитетније ствари. Осим ове представе успјешно је режирао и позоришне комаде “Кумовање лудом радовање” И “Љубав” у извођењу Градског позоришта Градишка. Премијера представе Емигранти планирана за 6. јун ове године.

„У овој представи пратићемо причу наших људи, јер је Златан настојао да тема буде ближе нашим људима, то се и раније показао као један велики успјех. Због тог су наше представе Кумовање лудом радовање и Љубав и  даље на репертоару рекао је Адмир Мешић, глумац.

Scroll to Top