Град Позориште основано је 9. 12. 2007. године на Оснивачкој скупштини у Градишци. Позориште је основано на иницијативу младих градишких глумаца: Драшка Видовића, Адмира Мешића, Златана Видовића, Миреле Предојевић и Ђорђа Јанковића, а уз подршку Општине Градишка.

Позориште је покренуто са циљем популаризације позоришне умјетности у Градишци. То је корак више да општина прерасте у град јер је позориште један од главних културних симбола сваког града.

Позориште је почело са радом 25. 04. 2008. године премијером прдставе Луда Лова на сцени Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци. Након тога премијера исте представе у Градишци у обновљеном Културном Центру, одиграна је 23. септембра 2008. године.

Слиједе представе Аудијенција у децембру 2008. године, Неке дјевојке 2009. године, До посљедњег даха 2010. године, Не играј на Енглезе премијера 2011. године. Дјелујемо у просторијама Културног центра Градишка.

У склопу Град позоришта покренут је и Омладински студио којег чине аматери узраста средње школе. Студио је почео са радом у прољеће 2011. године. Чланови студија су играли премијеру представе Покондирена тиква у режији Драшка Видовића у децембру 2011.године. Представа је уцествовала на ФЕДРИ, аматерском фестивалу у Бугојну.
ЈУ ” Градско позориште Градишка” основано је одлуком скупштине града Градишка 29.11. 2019

Scroll to Top