Синоћ је у Културном центру у Градишци одиграна представа Колубарска битка Позоришта Приједор коју је режирао Александар Дунђеровић.

У представи, која је настала према роману Добрице Ћосића Време смрти, говори се о догађајима у Првом свјетском рату у Србији, а играју глумци из Приједора, Бањалуке и Београда: Горан Јокић, Слободан Ћустић, Александар Стојковић, Бранко Јанковић, Мирела Предојевић, Жељко Касап, Дејан Батоз, Желимир Ривић, Синиша Вучићевић, Димитрије Вокић, Јелена Сексен, Зорица Јојић, Милован Срдић, Василије Пачариз и Дубравко Вукадиновић.

Представа Колубарска битка досад је  играна у Републици Српкој и Србији а планирано је да се игра и у Бирмингему, гдје као професор глуме и режије на Краљевској академији предаје режисер ове представе Александар Дунђеровић, али и другим енеглеским метрополама као што су Лондон, Ливерпул и Манчестер.

Представе Колубарска битка одиграна је под покровитељством општине Градишка а публика је громким аплаузом наградила маестралну изведбу глумаца Позоришта Приједор.

Scroll to Top