Градско позориште Градишка ће због великог интересовања публике одиграти представу Отварач за конзерве, на љетној сцени Завичајног музеја (Кафана Старо мјесто) у четвртак 17. 09. 2020. године са почетком у 20 х, уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Број публике је ограничен на 50 посјетилаца, а улаз је слободан уз карту позивницу коју можете преузети у Кафани Старо мјесто.

Ово ће бити пето извођење ове представе чија премијера је била 17. јуна ове године, и то је успјех нашег позоришта, које упркос пандемији, поштујући мјере надлежних наставља своју мисију да едекује, насмијава и подиже расположење својој публици.

Представа Отварач за конзерве је више него актуелна у ово вријеме пандемије и карантина, јер говори о двојици потпуно различитих људи, који су се склонили у својеврсни карантин, јер се на планети десила велика катастрофа и можда су посљедњи преживјели на Земљи.

У спољашњи свијет не могу, а све што имају су конзерве грашка и неколико пакета колача. Трагикомична ситуација у којој се налазе тјера их да свако на свој начин покушава да се домогне конзерви и колача од оног другог, користећи разне апсурдне и сулуде начине.

Представа је комедија и својеврсна кловновска игра која ће насмијати, али и замислити публику о томе шта је то човјек и како се трансформише у условима у којима је затворен, а хране има још за неколико дана. Ова прича нам је свима  донекле,  ових мјесеци била  позната, па вас позивамо да је видите на сцени у једној трагикомичној фарси која се зове Отварач за конзерве, а која ће вам сигурно поправити расположење, а тиме и имуните.

Представу је режирао познати хрватски глумац Стојан Матавуљ, а у представи играју глумци Градског позоришта Градишка Драшко Видовић и Адмир Мешић.

Scroll to Top