Представа “Пасторала”нашег позоришта ће бити изведена у Дому културе  у Горњим Подградцима, у четвртак  12.05 у 20.часова.

Ово је заједничка акција двије установе културе Градског позоришта Градишка и Културног центра Градишка, како би се и у нашим сеоским срединама у којима постоје адекватни технички услови, понудио добар културни садржај и промовисала позоришна умјетност.У овој сезони 2021/22 смо успјели реализовати гостовања у Врбашкој, Горњим Подградцима и Новој Тополи са различитим позоришним представама.

Овај пут смо други пут у Горњим Подградцима у овој сезони , али сада са одличном комедијом “Пасторала” нашег позоришта која је на нашем репертоарау од маја прошле године.

Представа Пасторала рађена по тексту познатог српског писца Радослава Лалета Павловића (Мој рођак са села, Шовинистичка фарса , Мала, “Балканска правила…), а радња представе дешава се на селу, адаптирана тако да се прича одвија у Градишком селу Ламинци у вријеме Илинданског збора. Представа је прича о два млада пара, једног са села, другог из града, који у љетној атмосфери Илинданског збора, уживају у љубавном заносу и младалачкој енергији. Момци би да се жене, а дјевојке пропитују ту њихову спремност и искреност, у вртлогу страсти, привлачења и одбијања. Ово је прича о чистој љубави, младалачкој заиграности, о традицији коју заборављамо, о животу на селу, његовој љепоти и природи као исконском рајском мјесту, гдје је и све почело између мушкарца и жене, гдје је и настао овај наш свијет у потрази за оним што је једино вриједно,а то је љубав.

Улазнице по цијени од 5 КМ ,можете купити у претпродаји на билетарници Културног центра, а на дан представе од 19 часова у Дому културе у Горњим Подградцима.

Scroll to Top