Културни центар Градишка и Градско позориште Градишка вас позивају на представу Пасторала, која ће бити изведена у Дому културе Србија у Новој Тополи у уторак 15. марта 2022. године у 20 часова.

Ово је заједничка акција ове двије установе културе, како би се и у нашим сеоским срединама у којима постоје адекватни технички услови, понудио добар културни садржај и промовисала позоришна умјетност.У овој сезони 2021/22 смо успјели реализовати гостовања у Врбашкој, Горњим Подградцима и Новој Тополи са различитим позоришним представама.

Овај пут смо други пут у Новој Тополи, али сада са одличном комедијом Пасторала нашег позоришта која је на нашем репертоарау од маја прошле године.

Представа  Пасторала је рађена по тексту познатог драмског писца Радослава Павловића Лалета, а адаптирана тако да се радња одвија у селу Ламинци током Илинданског збора у којој пратимо четворо младих људи у ковитлацу страсти и љубави, који се међусобно играју и преиспитују своју вјерност и жељу да буду вољени.

Прича ће бити блиска и нашој публици у Новој Тополи јер ово је прича и о Лијевчу пољу, обичајима и сеоском животу и жаргону, односу између града и села, између природног и вјештачког.

Улазнице по цијени од 5 КМможете купити у претпродаји на билетарници Културног центра, а на дан представе од 19 часова у Дому културе Србија у Новој Тополи.

Scroll to Top