Градско позориште Градишка одржало је данас конференцију за медије поводом рада на новој представи Пасторала.

Продуцент представе Драшко Видовић рекао је да је представа рађена на основу текста познатог српског писца Радослава Лалета Павловића, аутора бројних дјела која су доживјела велику популарност, а који је овај текст бесплатно уступио позоришту из Градишке. Видовић је истакао да су рад на представи започели почетком марта, а да је премијера планирана за 15. април ове године.

Редитељ представе Адмир Мешић истакао је да је ријеч о комедији у којој четири млада глумца дочаравају живот на селу. – Пошто је радња везана за вашар, ми смо уз дозволу аутора радњу пребацили у Градишку на неки од градишких вашара, истакао је Мешић и додао да у представи играју млади глумци Драгана Илић, Смиљана Маринковић, Светозар Бабић и Анандо Ченић.

Млада глумица из Градишке, Драгана Илић истакла је да је поносна што ће се по први пут публици у свом граду представити као професионална глумица.

Писац Радослав Лале Павловић истакао је да је потпуно сигуран да ће представа бити приказана онако како је и замислио и додао да има потпуно повјерење у младе људе ангажоване на представи.

Scroll to Top