Под покровитељством градоначелника Градишке Зорана Аџића, Градско позориште Градишка извешће своју представу Пасторала за ученике средњих школа у Градишци. Представа је за ученике и професоре бесплатна,а овај начин сарадње је у сврху промоције позоришне умјетности за наше средњошколце.

Представе ће бити изведене у 29, 30. и 31. марта.

У уторак  29. 03. 2022. Средња стручна и техничка школа у два термина (  11 часова и 45 мин. и 13 часова и 20мин)
У сриједу 30. 03. 2022.  Гимназија у једном термину 11 часова
У четвртак 31. 03. 2022. Техничка школа у два термина   (  11 часова и 13 часова и 15мин.)

Представа Пасторала рађена по тексту нашег познатог драмског писца Радослава Павловића Лалета  ( Мој рођак са села, Шовинистичка фарса, Мала, Балканска правила) премијерно је изведена 14. маја 2021. године и побрала је симпатије наше публике. Радња представе смјештена је у Ламинце за вријеме Илиданског збора, у којем сусрећемо два млада пара, један са села, а други из града који пропитују своју вјерност и заљубљеност, гдје момци хоће да се жене, а дјевојке пропитују ту њихову спремност и искреност. Ово је прича о селу, о његовој магији љетних дана, страсти и љубави младих људи, о сукобу модерног и традиционалног.

Ово је прича о љубави и младости, али и нашем селу,његовој љепоти и нашој традицији која се неправедно запоставља због неких нових и модерних стремљења која осим атрактивне вањштине и технолошке иновативности у себи не садрже љепоту и искрену људску емоцију. Овај текст Радослава Павловића-Лалета на један комичан и лепршав начин говори о свему томе и слави лљубав и природу, и све што је природно, нормално и лијепо, баш као и наше село.

У овој лепршавој комедији играју млади бањалучки глумци: Драгана Илић, Анандо Ченић, Смиљана Маринковић и Светозар Бабић. Представу је режирао Адмир Мешић.

Scroll to Top