Први фестивал позоришта Републике Српске „Љубица“, приређен у знак сјећања на прву професионалну глумицу у БиХ – Љубицу Стефановић Лазић биће одржан од 19. до 23. маја 2023. године у Културном центру Градишка.
Фестивал ће 19. маја у 20 часова отворити премијера представе „Миропомазани“ Градског позоришта Градишка, по тексту Зорана Тодоровића и у режији Слободана Перишића.

Претходно, од 19 часова у Изложбеном салону Културног центра биће уприличено отварање изложбе о првој професионалној глумици у БиХ – Љубици Стефановић Лазић, која је поријеклом из Градишке.

Поред домаћина, Градског позоришта Градишка на Фестивалу учествују: Народно позориште Републике Српске са представом “Госпођица”, Градско позориште Семберије и Народно позориште РС са представом “Хасанагиница”, Позориште Приједор са представом “Кућа на брду” и Градско позориште Јазавац из Бањалуке са представом “Бањалука”.

Селектор фестивала је Жељко Стјепановић, а чланови жирија су Радослав Лале Павловић, Наташа Дракулић и Гвозден Ђурић.

Представници Градског позоришта, Културног центра и Града Градишка, који су заједничким снагама учествовали у организацији и реализацији Првог Фестивала позоришта у Градишци, позвали су суграђане да посјете Фестивал и уживају у врхунским позоришним комадима.

Подсјећамо, цијена једнодневне улазнице износи 10 КМ, док пакет улазница за свих пет фестивалских дана износи 30 КМ


текст преузет са Фејзбук странице КЦ Градишка

Scroll to Top