Представа “Вилењак Цвилидрета”

Премијера представе “Вилењак Цвилидрета” одиграна је 24.12 2023 у малој сали Културног центра, а у склопу манифестације “Зимски град”.

Представа је рађена по мотивима бајке Браће Грим, у којој играју Анандо Ченић и Драгана Илић , који су познати нашој најмлађој публици по представи “Цврчак и Мрав” која је одиграна преко 30. пута.Представа је ауторски пројекат Ананда Ченића и Драгане Илић, а у продукцији Градског позоришта Градишка и то је четврта премијера нашег позоришта 2023 године.

Ријеч редитеља:

“Овај ванвременски класик Браће Грим говори нам о борби једне добре и поштене д‌јевојке са манипулативним вилењаком, али и са краљем који ју је због њеног хвалисавог оца затворио у собу на двору очекујући да ће од сламе да испреде чисто злато. Д‌јевојка ни крива ни дужна мора да изврши тежак задатак након којег упада у још већу невољу.

Уз игру, пјесму и луткарско – драмски израз двоје младих глумаца ће вам испричати ову актуелну причу на савремен и аутентичан начин, али не одричући се њене традиционалне бајковитости. ”

Фотографије

Режија, драматизација и музика: Анандо Ченић
Играју: Драгана Илић и Анандо Ченић

Сценски покрет: Драгана Илић
Израда и креација лутака: Зоран Бјелошевић
Осликавање сценофрафије: Ненад Балта
Дизајн плаката: Антеа Богдановић
Мајстор свјетла и звука: Ненад Балабан
Кројачки радови: Љиљана Шиниковић
Мајсторски радови на сценографији: Саша Анић
Сценографија: Анандо Ченић
Умјетнички директор: Адмир Мешић
Директор позоришта: Златан Видовић

Scroll to Top