У сриједу 17. јуна 2020. године Градско позориште Градишка одиграће премијерно представу Отварач за конзерве, француског писца, редитеља и глумца Виктора Лануа, а у режији познатог хрватског глумца Стојана Матавуља.

Ради се о трагикомичној фарси у којој, након неодређене свјетске катаклизме, у склоништу, Лану супротставља двојицу јединих преживјелих: интелектуалца и простодушног сељака. Видовић ће играти улогу доброћудног необразовног човјека, док ће у овој, потпуно другачијој комедији, какву досада градишко позориште није радило, улогу интелектуалца играти глумац Адмир Мешић.

Ово је трећа премијера Градског позоришта у сезони 2019/2020 и њом ће бити затворена још једна успјешна сезона нашег позоришта.Ова представа требало је премијерно бити изведена 27. марта 2020. године на Свјетски дан позоришта, али је због пандемије рад на њој обустављен, да би био настављен почетком јуна.

Премијера представе као и реприза у суботу 20. јуна, биће изведена у малој сали Културног центра у Градишци, а због тренутне ситуације везане за Корона вирус, број публике биће ограничен на 50 посјетилаца.

Све представе почињу у 21х, а улаз је искључиво са позивницама.

Scroll to Top