На љетној позорници Завичајног музеја у Градишци 21.09 у склопу прославе Славе града Мале Госпојине, премијерно је приказан документарно-играни филм “Учитељ у ланцима”, аутора Милана Пилиповића, који говори о лику и дјелу учесника Сарајевског атентата Вељка Чубриловића и његовој породици.

Филм је снимљен у продукцији Завичајног музеја и уз подршку Градске управе, а дио је пројекта у оквиру којег је у Градишци изграђен Трг Чубриловића.

Сценариста играног дијела филма, директор и глумац Градског позоришта Градишка Драшко Видовић рекао је да је било лако радити са добром екипом, те изразио наду да је ово почетак успјешне “филмске приче” у Градишци.

Градско позориште Градишка је учествовало у реализацији овог филма у његовом играном дјелу, и то је наставак успјешне сарадње са Завичајним музејом Градишка.Филм је премијерно приказан и у Новом Граду 29. септембра, те у програму РТРС-а.

Осим Драшка Видовића, у филму глуме Златан Видовић који игра Вељка Чубриловића, те Миљка Брђанин, Адмир Мешић, Ђорђе Јанковић и други.

Scroll to Top