Позивамо вас на позоришну представу  Стаклена менажерија позоришта  Јозо Ивакић  из Винковаца, која ће бити изведена у четвртак 27. фебруара од 20.00 часова у малој сали Културног центра у Градишци.

Стаклена менажерија први је велики позоришни успјех драмског класика 20. вијека Тенеси Вилијамса, премијера ове драме на Бродвеју 1944. открила га је као значајно име, а сам је комад заправо постао нуклеус за све оно што ће касније написати.

Свијет којега настањују Вилијамсови јунаци није особито ведро мјесто, људска нереализираност у тијесним оквирима провинцијалног живота притиснутог конвенцијама и обзирима пробија из сваке његове реченице, а једино чиме се његови анти-јунаци супротстављају таквом свијету су богата машта и још богатије самозаваравање.

У минуциозним психолошким студијама од којих су састављене Вилијамсове драме проблеми су универзални, ма колико јунаци били специфични, а околности наизглед локалне.

Редитељ и аутор драматуршке адаптације је Дражен Ференчина који уз сараднике потписује и сценографију те одабор музике, костиме је одабрао Звонко Мајдиш, а играју: Арета Ћурковић, Матеа Марушић, Владимир Анић и Иван Вукелић.

Ово је прва сарадња Градског позоришта Градишка и неког позоришта из Хрватске.

Четвртак, 27. фебруар 2020.год. у 20 часова

Мала сала Културног центра Градишка

Цијена улазнице 6 КМ

Scroll to Top