Под редитељском палицом Адмира Мешића полако се склапају сцене ове веселе и разигране представе. Млади глумци Драгана Илић, Анандо Ченић, Смиљана Маринковић и Светозар Бабић својим раскошним талентима освајају ликове које играју и пробе теку у одличној атмосфери.

Представа Пасторала ради се по тексту познатог српског писца Радослава Лалета Павловића (Мој рођак са села, Шовинистичка фарса , Мала, “Балканска правила), а радња представе дешава се на селу, адаптирана тако да се прича одвија у селу Ламинци у вријеме Илинданског збора.

Представа је прича о два млада пара, једног са села, другог из града, који у љетној атмосфери Илинданског збора, уживају у љубавном заносу и младалачкој енергији. Момци би да се жене, а дјевојке пропитују ту њихову спремност и искреност, у вртлогу страсти, привлачења и одбијања.

Ово је прича о чистој љубави, младалачкој заиграности, о традицији коју заборављамо, о животу на селу, његовој љепоти и природи као исконском рајском мјесту, гдје је и све почело између мушкарца и жене, гдје је и настао овај наш свијет у потрази за оним што је једино вриједно,а то је љубав.

Ова представа треба да нас подсјети и на времена, која су у због пандемије нестала у посљедњих годину дана, и да пожелимо да нам се та времена што прије врате. Костимограф представе је Јелена Видовић, а мајстор свјетла и тона Ненад Балабан. Мајстор сцене је Саша Анић, а редитељ, сценограф и драматург Адмир Мешић. Продуцент представе је Драшко Видовић.

Премијера представе заказана је за петак 14. маја 2021. године.

Scroll to Top