Представа Стаклена менажерија позоришта Јозо Ивакић из Винковаца одиграна је синоћ у Културном центру у Градишци.

У представи играју глумци винковачког позоришта Матеа Марушић и Владимир Андрић, Арета Ћурковић из Осјека и Иван Вукелић из Загреба, који су се, захваљујући сарадњи и позиву Градског позоришта Градишка, први пут представили градишкој публици.

Марушићева је навела да је представу Стаклена менажерија, по тексту Тенеси Вилијамса, режирао Дражен Ференчина, те да је ријеч о класичној драми коју играју већ двије сезоне и за коју су добили бројне награде.

Она је истакла да је то свевременска грађанска драма у којој она глуми дведесетчетворогодишњу Лауру која шепа на једну ногу и коју мајка покушава да уда за радног колегу њеног брата, који их први пут посјећује. Лаура је повучена у себе и има хоби да скупља стаклене фигурице и живи у њховом крхком и ломљивом свијету у који свако од нас понекад улази у животу, нагласила је Марушићева

Директор Градског позоришта Градишка Драшко Видовић рекао је да је гостовања са својим представама у Градишци понудило неколико позоришта из Хрватске, али да су се одлучили на Стаклену менажерију јер су жељели да градишка публика, осим хумористичних представа, погледа и једну добру драму. Он је додао да Градско позориште Градишка планира да узврати ово гостовање и одигра једну своју представу у Винковцима.

Међу публиком у градишком Културном центру били су и градоначелник Градишке Зоран Аџић и генерални конзул Републике Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић.

Аџић је истакао да је Градишка успоставила добру прекограничну сарадњу са хрватским општинама и градовима, те да је добро да, осим привредне, развијају и културну сарадњу.

Пиличић је рекао да је гостовање винковачког позоришта у Градишци веома важан корак у успостављању добре културне сарадње која може да буде покретач сарадње и на другим пољима, те изразио наду да ће обостраних гостовања позоришта у наредном периоду бити све више.

Scroll to Top