У петак 15. марта Градско позориште Градишка угостило је представу “Женско срце у шињелу”, по тексту Михајла Витезовића, а у режији наше славне глумице Мирјане Карановић.

У препуној сали Културног центра публика се и смијала и плакала, гледајући сјајне глумачке креације Нине Граховац, Јоване Петронијевић и Весне Паштровић,к оје су оживјеле на сцени ликове три хероине из Великог рата, које су се херојски бориле у Српској војсци: Милунку Савић, Флору Сендс и Надежду Петровић.

Представа је показала раскошни таленат наших глумица, али и била својеврсни час историје, који нас је подсјетио на храброст, срчаност и снагу ове три хероине, њихову епику и борбеност.

У овом мјесецу када се обиљежава “Дан жена”,у години послије великог јубилеја “100 година од побједе Српске војске у Великом рату”, Градско позориште Градишка је својој публици подарило причу о женама које нису само “слабији пол” и у “сјени мушкарца”, него жене од којих мушкарци и данас могу да науче много о снази духа, храбрости и оданости.

Публика је громогласним аплаузом наградила глумице у представи, које су на нашој сцени одиграле захтјевну и емотивно јаку причу.

Дружење са екипом представе настављено је  у ресторану “Царпе Дием”, гдје је за добро расположење био задужен Предсједник Скупштине Општине Градишка, Миленко Павловић-Милер.

Scroll to Top